144_0010.htm142_0001.htm143_0001.htm144_0001.htm100_0001.htm 144.9 VEČERNJI LIST 7. 9. Prevencija je ključna u borbi protiv EHEC infekcija, a temelji se na strogim higijenskim praksama u cijelom prehrambenom lancu, od proizvođača do potrošača. Mljeveno meso mora biti temeljito termički obrađeno na tempera- turi od najmanje 71°C. Djeca mlađa od pet godina i druge osjetljive skupine trebaju izbjegavati sirovo (nepasteri- zirano) mlijeko i sireve. Voće, povrće i začinsko bilje potrebno je temeljito oprati, osobito ako se konzumira sirovo. Redovito pranje ruku, posebno prije pripreme hrane i nakon korištenja toaleta, od presudne je važnosti. Po- trebno je održavati čistoću kuhinjskog pribora i radnih površina te strogo odvajati sirovu hranu od kuhane kako bi se izbjegla unakrsna kontaminacija.



prethodna    <<  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  >>    slijedeća